donderdag 6 juni 2013

Spruitjes-Champignontaartje

Posted on Thursday, January 05, 2006 5:26 PM

Ingrediënten voor 4 personen
  2 grote vastkokende aardappels, doorsnede minimaal 10 cm
150 g spruitjes
200 g kastanjechampignons
Zout en peper
200 g zachte geitenkaas, verkruimeld
6 el olijfolie
1 el witte balsamico-azijn
1 tl honing
3 takjes bladselderij

Borstel de aardappels goed schoon en snijd ze in dunne plakken (minimaal 12 grote plakken). Kook in 8 minuten gaar (omdat het plakken zijn is de kooktijd extra kort). Sproei de aardappelplakken af. Maak de spruitjes en de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Kook de spruitjes in 2 minuten beetgaar. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de champignons en de spruitjes ca 3 minuten. Voeg zout en peper toe. Voorverwarm de grill op de hoogste stand. Leg op 4 vuurvaste bordjes/schaaltjes een plak aardappel. Verdeel daarover een lepel groentemix en een beetje geitenkaas. Afdekken met een plakje aardappel en het geheel herhalen. Bovenste aardappel ruim bestrooien met de rest van de kaas. Torentjes onder de grill zetten en kaas in 1-2 minuten laten smelten. Roer een dressing van de rest van de olie, azijn, honing, zout en peper. Knip de bladselderij erboven fijn. Sprenkel de dressing om en over de taartjes. Direct serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten